Зоолошката градина во Скопје добива 7Д-кино

Зоолошката градина во Скопје добива 7Д кино. Станува збор за нова технологија на проектирање на филмови во 3Д во комбинација со дополнителни ефекти кои го прават визуелното следење комплетно, кои буквално прават да бидете дел од филмот.

Во киното се чувствува мирис, ветер, капки дожд и снегулки, меурчиња, а седиштата се движат соодветно со движењата во филмот.

Google search engine

Ќе се проектираат филмови со содржина за животинскиот свет или од дино периодот.

„7Д киното ќе биде поставено блиску до влезот, а набавката нема да биде на товар на градскиот буџет, туку ќе биде платено од спонзори“, најави директорот на Зоолошката градина, Ѓорѓи Галетановски.