Жељко Самарџиќ првпат проговори за загубата на синот: „Секогаш размислувам колкав би бил да беше жив“

Регионалната музичка ѕвезда Жељко Самарџиќ за првпат проговори за големата семејна трагедија – загубата на синот.

„Тоа беше тага за сите нас. Кога и да дојде тој месец, јас и Маја, сами ја споделуваме таа тага и секогаш мислиме колку голем ќе беше да останеше жив, но таков е животот“, изјави пејачот за неговата син Златко, кој починал три месеци по раѓањето.

Google search engine

„Се сеќавам на тој период, мојата покојна баба дојде да го види својот правнук за првпат, за неа беше голем шок кога се случи тоа. Во Црна Гора, ‘машката глава’ е голема работа. Никогаш нема да го заборавам. Ние сите фамилијарно од Мостар отидовме во Никшиќ за да ги направиме потребните ритуали“, објаснува тој за Блиц.

Самарџиќ додава дека човек никогаш не знае што може да му се случи во животот.

„Одите по улица и ве удира автомобил, а не сте го очекувале тоа“, додава пејачот.

Денес Самарџиќ и неговата сопруга имаат три ќерки и четири внуци.