Закани по животот на градоначалничката Арсовска откако ги отпушти рамковните на ДУИ кои не оделе на работа!

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска доби закани од висок функционер на ДУИ откако заедно со директорката на ЈП Комунална хигиена Скопје, Косана Мазнева решија да расчистат со рамковните вработени во претпријатието.

Имено 33 лица со години биле вработени со договор на дело, но не доаѓале на работа. Арсовска и Мазнева донесоа одлука истите договори на дело да не ги продолжат поради фактот што вработените не ги извршувале своите работни задачи и не се појавувале на работните места.

Google search engine

-Данела немој да мислиш дека си нашла „планина без волк“ и можеш да правиш што сакаш!!

Закани кон Градиначалничката на Скопје Данела Арсовска упати Директорот на УЈП Скопје, Абдул Селам Селами затоа што во Комунална Хигиена им се прекинати договорите на 33 лица што со месеци и години зимале плата, а не оделе на работа.

Селами на својот профил редовно објавува фотографии со терористите на УЧК…

На 33 лица кои биле вработени, преку АПВ, во ЈП Комунална хигиена-Скопје кои месеци и години земале плата, а не оделе на работа, денес им завршија договорите и истите не се продолжени, известија претходно од ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје.

„Во ЈП Комунална хигиена-Скопје мора да се стави крај на расипничкото трошење на парите на граѓаните и посветено да се работи на подобрување на услугите и исполнување на нашите обврски кон граѓаните, потенцираат од таму.