Заев поднесе оставка од премиер и од лидер на СДСМ

Престојат две и пол неповторливи години за работса и економски успесии од кои бенефит ќе имаатцелиот наш народ и државата. Ќе останам во периодов да помогнам да се реорганизира нова влада, со прогресивно мнозиноство коие има и постои, а може ид а се зголеми. Јас лично како човек сум дел од СДСМ и прогчресивнот народ, и останувам во првите борбени редови, рече премиерот Зоран Заев во вечерашното обраќање по избориот пораз на локалните избори, поднесувајќи си оставка и од СДСМ и од премиеротското место.

Честитајќи им на опонентите за изборната победа, лидерот на СДСМ Зоран Заев поднесе оставка од позицијата претседател на СДСМ.

Google search engine

Одговорноста за лошиот изборен резултат Заев ја презеде врз себе.

Сепак, Заев порача дека не е време за предвремени парламетарни избори.