Заев ги повика претседателите на партиите од парламентарното мнозинство: Ќе се разговара за нов премиер и нова Влада

Денеска во владата од страна на Заев се повикани претседателите/ или потпретседатели на партиите од актуелното парламентарно мнозинство, на првични разговори за нов премиер и состав нова влада, како и можен тајминг за нејзината оставка и (ре)избор.

Google search engine