За носталгичарите: Духот на старо Скопје низ фотографии

Можете ли да го замислите главниот град на Република Македонија – Скопје, како изгледал некогаш, во минатото?

Духот и изгледот на старо Скопје е она по што многумина копнеат, па дури и оние кои немале можност да живеат во тоа време.

Google search engine

Доколку се обидете да прашате некој стар скопјанец дали има разлика меѓу старото Скопје и ова денес, со сигурност ќе би одговори „ДА“, а можеби и ќе ви каже „Скопје е непрепознатливо“.

Луѓето кои се носталгични по тоа време во кое Скопје го одликувале едноставноста, уникатноста и топлината за тие времиња како потсетник и спомен ги имаат фотографиите од кои може да се забележи дека урбаното планирање се одвивало на еден поразличен начин од денешниот, а населбите во него зборуваат сами за себе.

Инстаграм профилот „jugoegzotika“ е своевиден фото-албум во кој се објавени фотографии од Скопје какво што помладите генерации не го познаваат.

Погледнете ги фотографиите:

May be an image of 2 people

May be an image of 7 people and outdoors

May be an image of outdoors

May be an image of 7 people and street

May be an image of 1 person and outdoors

May be an image of sky

May be an image of 2 people and outdoors