WhatsApp престанува да работи за 43 типа на телефони. Погледнете дали вашиот мобилен е на списокот!

Платформата за допишување WhatsApp, ја укинува поддршката за многу стари модели на паметни телефони, што значи дека од денеска, 1 ноември, многумина ќе останат без популарна апликација која нуди бесплатно споделување слики и видеа ширум светот.

Од денеска ќе престане да работи за 43 модели на смартфони за Android и на iOS.

Google search engine

Корисниците ќе ја изгубат можноста да испраќаат пораки како и слики и видеа или да остваруваат видео повици до семејството и пријателите користејќи ја WhatsApp услугата за пораки.

Моделите на паметни телефони со инсталиран Android 4.0.4 или постар ќе станат некомпатибилни со WhatsApp, како и iPhone со инсталиран iOS 9 или постар модел на оперативен систем за телефон.

За кои телефони станува збор:

Apple:

– iPhone

– iPhone SE

– iPhone 6S

– iPhone 6S Plus

Samsung:

– Samsung Galaxy Trend Lite

– Galaxy Trend II

– Galaxy SII

– Galaxy S3 mini

– Galaxy Xcover 2

– Galaxy Core

– Galaxy Ace 2

LG:

– Lucid 2

– LG Optimus F7

– LG Optimus F5

– Optimus L3 II Dual

– Optimus F5

– Optimus L5

– Optimus L5 II

– Optimus L5 Dual

– Optimus L3 II

– Optimus L7

– Optimus L7 II Dual

– Optimus L7 II

– Optimus F6, Enact

– Optimus L4 II Dual

– Optimus F3

– Optimus L4 II

– Optimus L2 II

– Optimus Nitro HD and 4X HD

– Optimus F3Q

Huawei:

– Ascend G740

– Ascend Mate

– Ascend D Quad XL

– Ascend D1 Quad XL

– Ascend P1 S

– Ascend D2

Sony:

– Xperia Miro

– Sony Xperia Neo L

– Xperia Arc S

ZTE:

– ZTE Grand S Flex

– ZTE V956

– Grand X Quad V987

– ZTE Grand Memo

Останати телефони:

– The Alcatel One Touch Evo 7

– Archos 53 Platinum

– HTC Desire 500

– Caterpillar Cat B15

– Wiko Cink Five

– Wiko Darknight

– Lenovo A820

– UMi X2

– Faea F1

– THL W8