Вучиќ за Беливук: Имаа помош на некои амбасади! Тие вложија милијарди против мене. Од жртвите правеа мелено месо за ќебапи

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, откри дека групата на Вељко Беливук имала помош од некои амбасади.

Тие имаа многу тајни станови, во непосредна близина на некои амбасади, што за мене беше неверојатно, објави Вучиќ.

Google search engine

Обвинителот е многу задоволен. Тој е незадоволен од содржината на случајот, се разбира. Но, таа приказна е завршена, рече тој.

Тој посочи дека на лице место биле пронајдени многу траги од ДНК.

Овие луѓе мачеа, колеа и мелеа луѓе во индустриски мелници за месо. Тоа немаше никаква врска со навивањето и навивачките групи, туку со дрога, политика, бизнис и други работи, рече тој.

Тој исто така објасни што се случувало во куќата на ужасот во Ритопек.

Еден од тие месари му праќаше ќебапи на шефот на кавачкиот клан, Радоје Звицер направени од човечко месо. Звицер се вознемирува и вели дека сака ќебапи, а потоа му ги прават во индустриска мелница за месо, рече тој. Го повикувам Звицер да ме убие, бидејќи тој нема да има слобода додека сум жив. Ќе мора да одговораш за ќебапите, рече тој.

Како што истакна, стратегијата на одбраната во моментот е да кажете „најдовте ДНК, но ние не го сторивме тоа“.