Вработен во ресторан за брза храна разоткри една клучна измама: Еве зошто во пијалаците ставаат многу мраз

Во поголем дел од рестораните за брза храна пијалаците се служат со многу мраз, главно во изборот имате мал, среден и голем пијалак. Меѓутоа, тоа за што можеби многумина не размислувале е зошто е тоа така.

Одговорот на тоа прашање го дал корисник на социјалната мрежа ТикТок, Џејсон Мора.

Google search engine

Инаку, Џејсон е вработен во еден американски ланец на ресторани за брза храна, па одлично е запознат со сите трикови во угостителските објекти.

Тој тврди дека количината течност во средната и големата опција практично е иста, доколку нарачувате пијалак со мраз.

@jasonmora2 #answer to @flycon_hanzo This is a repost, I didn’t give this drink out💯 Just showing how easy ice can fill up the cup #repost #dunkin #fypシ #fyp #xyzbca #ImoniCarly #BigComfy ♬ original sound – Jason💯

„Ја земате чашата со било кој пијалак и во неа ставате мраз. Потоа од една чаша во друга само течноста ја преливате, без мраз. Добивате само половина количина течност во однос на тоа што сте го добиле доколку нарачате пијалак без мраз. Накратко, нарачајте си пијалак без мраз, така течноста ќе ја наполни целата чаша. Доколку нарачувате пијалак со мраз, течноста ја полни само половина од чашата поради тоа што другиот дел го зазема мразот“.

Неговото откритие ги изненадило многу од корисниците на ТикТок, но имало и такви кои кажале дека за ова знаат одамна и никогаш не нарачуваат пијалак со мраз токму поради тоа што не сакаат да платат таква „измама“.