Вработен во обложувалница си присвоил 95.000 денари од прометот

Дваест и тригодишен скопјанец доби кривична пријава поради затајување.

„Како вработен во фирма за приредување игри на среќа, на работна позиција „оператор” , во текот на октомври 2020 година, во повеќе наврати затаил парични средства кои му биле доверени во врска со неговата работа“, велат од полицијата.

Реклама

Тој ги задржал за себе тикетите и за истите не извршил уплата на парични средства.

Станува збор за износ од 95.000,00 денари, додаваат од МВР.

Реклама