Водачот на Кавачкиот клан го финанисира падот на Вучиќ со 100 милиони евра?

Водачот на Кавачкиот клан стои зад протестите за рушење на претседателот на Србија Александар Вучиќ.

„Република.рс“ тврди дека луѓе од доверба на Радоје Звицер и Веља невоља се забележани на барикадите каде под параванот дека се протестира за заштита на животната средина и против изградбата на рудници на литуум, стојат проблематични навивачи.

Google search engine

„Република.рс“ уште тврди дека Звицер не жали пари да го турне Вучиќ и за тоа има издвоено 100 милиони евра.

 

ПретходнаКазна од 88 илјади евра за нелегално фрлање отпад во Скопје
СледнаКумановец поттикнувал лица да извршат убиства поради одмазда за својата ќерка