Во Јапонија се одржа најчудниот фестивал

Јапонскиот т.н. годишен фестивал Канамара Мацури, и годинава бил одржан во Кавасаки. Јапонците истакнале дека годинава на фестивалот се молеле за брзо завршување на војната меѓу Украина и Русија.

Google search engine

While You Were Doing Easter, the Japanese Were Celebrating the Penis |  Barstool Sports

What is the Kanamara festival in Japan all about? - Quora