ВНУК ДОДЕКА ЈА СИЛУВАЛ БАБАТА КАЖАЛ СТРАШНА РЕЧЕНИЦА! Еве што и кажа монструмот кога излегуваше од дома!

Веста дека малолетен внук (17) на место кај Алибунар ја силувал и претепал баба му (71), која му била старател, со оглед дека татко му починал, а мајка му го оставила, ја потресе Србија. Нападот врз несреќната жена се случил во текот на викендот.

Како што неофицијално дознаваме, во втората соба при нападот спиел уште еден внук (16), а третата внука, девојче, била предадена на згрижувачко семејство. Ја нападнал околу еден час по полноќ додека спиела, пишува Телеграф.

Google search engine

– Рече дека ја нападнал додека спиела, дека ги спуштил ролетните и дека кога почнала да дава отпор, ја удрил. Кога почнал да ја силува, прашал: „Бабо, што ќе му купиш на внукот за роденден?“. Таа вели дека го почувствувала неговиот мирис и потоа очите и се стемниле. Таа исто така рече дека кога тој завршил и рекол да не станува од кревет додека не тропне три пати на нејзиниот прозорец и тоа ќе биде за три минути.

Тој тропнал на прозорецот, влегол внатре и ја прашал: „Баба, кој ти го направи ова?“, а таа беше помодрена и плачеше. Тој отишол да спие, а потоа и се јавила на нејзината ќерка која живее во друго село и е мажена. Се јавила од 3:30 часот наутро, а успеала да стигне до неа во 5 часот наутро. Потоа ќерката се јавила во полиција – ни изјави соговорникот од истрагата за овој случај.

Патем, внук. за два месеци наполни 18 години. Бабата што ја силувал е мајка на неговиот починат татко.Инаку, Вишото јавно обвинителство Панчево поднесе барање до судијата за малолетници на Вишиот суд во Панчево за поведување претходна постапка против малолетникот поради постоење на основано сомнение дека сторил кривично дело силување.

Во барањето се товари дека малолетникот бил во селото кај Алибунар на 13.08.2022 година. година, во текот на ноќта со употреба на сила и закана за непосреден напад по нејзиниот живот, ја принудил баба му (71) да се самоубие.

По сослушувањето на малолетникот кој претходно беше лишен од слобода, судијата за малолетници на Вишиот суд во Панчево, на предлог на Вишото јавно обвинителство Панчево, му одреди мерка притвор поради постоење посебни околности кои укажуваат дека ќе се меша во постапката со влијание врз сведокот, како и поради тоа што се товари за кривично дело за кое е пропишана казна затвор над десет години и начинот на извршување и сериозноста. за последиците од кривичното дело доведоа до галама во јавноста, што може да го загрози непречено и правично водење на постапката против малолетникот.

Обвинителството во барањето предложи и оштетениот да биде сослушан во подготвителна постапка и да се утврди потребното вештачење.