Вистинска драма на вонредна седница на австрискиот парламент, пратеник падна во несвест (видео)

За време на вонредната седница на австрискиот парламент, колабираше член на опозициската партија.

Вонредната седница на австрискиот парламент, посветена на владината криза предизвикана од започнувањето на истрага против поранешниот канцелар Себастијан Курц, во еден момент падна во втор план. Имено, австриската пратеничка Ева-Марија Холцлајтнер се онесвести додека држеше говор.

Google search engine

Членка на опозициската Социјалдемократска партија на Австрија (СЈО) колабираше без последици за време на нејзиниот говор за Себастијан Курц, а нејзините колеги веднаш и притрчаа на помош.