Virgin Galactic го претстави новото латало за вселенски туристи

Благодарение на новиот дизајн, компанијата ќе може многу полесно да имплементира новитети и подобрувања, производството ќе биде побрзо и поевтино, како и одржувањето.

Virgin Galactic е уште еден чекор поблиску до почетокот на комплетно ново искуство за сите посакувани патувања и авантури – вселенски туризам. Компанијата вчера го претстави авионот од третата генерација наречен VSS Imagine чие тестирање ќе започне оваа година, а веќе работат на развој на друг модел наречен VSS Inspire. Во споредба со втората генерација на нивното вселенско летало, VSS Imagine носи уште подобар и попривлечен дизајн, подобра термичка заштита и модуларен пристап со кој треба да се постават темелите за дизајнирање и производство на идните вселенски летала со кои ќе се започне освојување на вселената.

Google search engine

Благодарение на новиот дизајн, компанијата ќе може многу полесно да имплементира новитети и подобрувања, производството ќе биде побрзо и поевтино, како и одржувањето. Исто така, со VSS Imagine and Inspire со пократките времиња на одржување, треба да се намали времето помеѓу вселенските летови, што е особено важно со оглед на тоа што Virgin Galactic планира повеќе од 400 летови годишно во иднина. Извршниот директор Мајкл Коглазиер вели дека тие сè уште не се сигурни колку авиони од следната генерација ќе бидат направени, но бидејќи плановите се големи и ги вклучуваат гореспоменатите стотици летови, би требало да бидат многу.

За сите оние кои сонуваат за лет во вселената во еден од нивните вселенски бродови, Колглизер има добри вести, а тоа е дека повторно ќе почнат со продажба на билети по успешните тестови на леталата ова лето.

Virgin Galactic досега претстави два модела од своите авиони – моделот VSS Enterprise, кој беше уништен во текот на летото 2014 година и VSS Unity, кој досега има направено два тестни летови, додека новиот тестен лет е закажан за мај година Во разговор со медиумите, од Virgin Galactic велат дека искуството и знаењето кое го стекнале преку тестирање и развој на Unity досега, ќе се применат на VSS Imagine, како и на сите идни модели кои ќе ги развиваат.