ВИДЕО: Завршен е увидот во викендичката на „стравот и ужасот“ на Веља Невоља, пронајдени се материјални докази и траги од ДНК

Полицијата и жандармеријата ја завршија истрагата вечерва, по четири дена пребарување во областа околу викенд куќата на Вејко Беливук во Ритопек, осомничен дека е организатор на криминална група. Тој во моментов е обвинет за три тешки убиства, трговија со дрога и злосторничко здружување.

Постојат сомневања дека во таа куќа во Ритопек биле убиени тројца мажи – Горан Величковиќ Гокси, Милан Љепоја и Здравко Радојевиќ, објави Блиц.рс.

Google search engine

ТВ Пинк додава дека за време на истрагата, полицијата пронашла и запленила конкретни материјални докази во куќата на „стравот и ужасот“, и ДНК траги што треба да послужат во истрагата против организираната криминална група предводена од Беливук и Марко Мијковиќ.

По завршувањето на истрагата во таа куќа, каде постојат сомнежи дека луѓето биле измачувани и убивани, членовите на српското МВР, Службата борба против организиран криминал и Полицискиот оддел за град Белград продолжиле со претресот на поширокото подрачје во викенд-населбата во Ритопек, со цел да најдат дополнителни материјални докази што би поддржале веќе пронајдена ДНК и материјални докази за кривични дела на оваа група.

Пинк наведува дека Љепоја е во контакт со некои членови на организирана криминална група која учествувала во обидот за убиство на Радоје Звизер во Киев, Украина и потсетува дека Беливук и Мијковиќ неодамна биле гости во Цвицер во Црна Гора.

За време на истрагата, полицијата дошла до нови информации што треба да придонесат за расветлување на киднапирањето на Лазар Вукичевиќ, чие исчезнување беше пријавено минатата година, а неговото тело не е пронајдено досега.