(Видео) Вака изгледа снајперското гнездо во Мариупол: Беснее војната за индустриската зона во градот

Баталјонот „Авоз“ и војската на Украина активно користат снајпери во борбата за индустриската зона во Мариупол.

Како одговор на ова и самата народна полиција DNR во борбата ги вклучила своите снајперисти.

Google search engine

На видеото кое било објавено на социјалните мрежи се гледа еден од снајперските дуели – борец на 1-виот баталјон на специјалните сили на ДНР со снајперска пушка АСВК калибар 12,7 мм.

 

Откако го повлекува чкрапалото, тој веднаш ползи надолу за да не го погоди потенцијален можен повратен куршум.

Припадниците на баталјонот „Азов“ и единиците на украинската војска сè уште контролираат дел од индустриската зона во Мариупол.

Вооружените сили на Русија им понудиле на украинските национални милитанти и странски платеници во фабриката Азовстал во Мариупол да се предадат до 12 часот по московско време.