(Видео) Претседателот се појавил на свечено отворање, но за време на интерпретирањето на химната му „попуштил“ мочниот меур: Камерите снимиле сè…

За време на инаугурацијата на новиот пат во Јужен Судан, на која присуствувал и претседателот на земјата, се случил несекојдневен инцидент кој не му „побегнал“ на снимателот на една локална телевизија.

Претседателот на земјата, Салва Кир Мајардит, бил дел од свеченоста, а вниманието на присутните го привлекол кога сите забележале дека неговите панталони менуваат боја.

Google search engine

Се претпоставува дека претседателот уринирал во гаќи и дека неговите панталони се навлажниле додека била интерпретирана националната химна.

На снимката која кружи на социјалните мрежи се гледа дека претседателот стои со раката на срце, додека неговите панталони стануваат влажни.

Видеото стана вирално, а засега е нејасно дали претседателот бил свесен што му се случило.