(Видео) Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија собраниската сала додека Ковачевски држеше говор

Додека премиерот Димитар Ковачевски ги објаснуваше аргументите „за“ уставните измени, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија собраниската сала.

Од партијата претходно најавија дека нема да ги поддржат промените на Уставот.

Google search engine

За дневниот ред со единствена точка – уставни измени, гласаа 117 пратеници – од кои 47 „против“, 70 „за“, а воздржани немаше.