(Видео) Ова е најчудниот миленик на светот! Ја освои социјалната мрежа ТикТок

Една жена на ТикТок го има можеби најчудниот миленик на светот.

Иако мајмуните како домашни миленици не се толку ретки, особено во азиските земји, овој тип на мајмуни е.

Google search engine

Имено, Тајланѓанка дома чува галагија по име Зара. Галагиите потекнуваат од редот на примати. Тие се тесно поврзани со лорисите и претходно се сметани за подфамилија на овие животни. Имаат пет рода и вкупно 25 видови. Галагиите живеат во Африка, јужно од Сахара, но ги нема на Мадагаскар.

@imzaru.zaru ติดแปรงสีฟันตั้งแต่เด็กจนโตเลยงับบ🪥😌🐵💛 #zaru #bushbaby #bushbabythailand #galagomoholi #galago #moholi #monkey #smallmonkey #exoticpets #animal #cute #cuteanimal #specailanidmal #thailand #pet #cutepet #pets #animalphotography #exoticanimals #loveanimals #animallover #ショウガラゴ #ザル #ザルラーメン #ざるラーメン #ลิง #ลิงน้อย #บุชเบบี้ ♬ original sound – GoAnnieWhere

Но, галагиите се чини дека се добри миленици, барем ако им се верува на видеата кои оваа жена ги објавува на ТикТок, каде што ги следат повеќе од 660 илјади луѓе, а нивните видеа имаат неколку милиони прегледи. Зара сака да се гали, чешла, сака да скока и нема ништо што не би направил за храна. Но, дефинитивно е најслатко кога се четка со мала четка.

@imzaru.zaru เกาพุงหน่อยนุดด🫣😮‍💨🐵 #zaru #bushbaby #bushbabythailand #galagomoholi #galago #moholi #monkey #smallmonkey #exoticpets #animal #cute #cuteanimal #specailanidmal #thailand #pet #cutepet #pets #animalphotography #exoticanimals #loveanimals #animallover #ショウガラゴ #ザル #ザルラーメン #ざるラーメン #ลิง #ลิงน้อย #บุชเบบี้ ♬ Cute – Tik Tok