(Видео) Oбјавена е снимка од акцијата на спасувачите. Пронајдени човечки останки во урнатините на Титан

Американската крајбрежна стража верува дека се пронајдени човечки останки во остатоците од подморницата Титан која минатата недела се урна во Атлантикот. Анализата на пронајденото допрва започнува, а сега е објавено и видео од депонирањето на деловите на подморницата.

Делови од подморницата Титан, која се распадна при длабоко нуркање кон Титаник, при што загинаа пет лица, се истоварени во Канада.

Google search engine

Претставници на американската крајбрежна стража велат дека меѓу рамката за приклучување и задниот отвор на подморницата биле пронајдени човечки остатоците.

Американските медицински експерти вршат анализа на она што се верува дека се човечки останки, се вели во соопштението на крајбрежната стража.

Агенцијата моментално е во рана фаза на истрага за причините за катастрофата на Титан.