Видео! Коњ влечен за автомобил во Скопје, граѓаните револтирани: Страшно, жално, бездушни

Коњ бил влечен за возило во Скопје. Од снимката се гледа како животното паѓа откако автомобилот за кој е врзан вози брзо за да не направи гужва во сообраќајот. За момент, коњот паѓа, по што возилото застанува, а од него излегуваат тројца луѓе за да го кренат, по што продолжуваат да го влечат.

„Најверојатно го учеа да дрифта“, пишува објавувачот на снимката.

Google search engine

Случајот предизвика лавина реакции и во јавноста.

 

„Не ни се излегува од дома веќе, кај и да тргнеш повредено куче, згазено, скапано на улица муво го јадат. Одиш по пат, кутриња еден куп трчаат гладни, мислат дека некој нешто ќе им даде (за возврат добиваат куршум нели ние сме див Запад), коњи заврзани за коли се влечат по улица, грозна е сликата да излезеш и прошеташ“, се вели во еден од коментарите.

„Страшно, жално, бездушни“, пишува во друг коментар под снимката.

Објавувачот посочува дека случајот е пријавен и во полиција.

„Се надевам дека ќе ги пронајдат“, пишува тој.