(Видео) Голема акција на полицијата во Хрватска: Уапсен директорот на ХРТ и поранешни соработници на Бандиќ

Во хрватката престолнина Загреб во тек e нова голема операција на USKOK и полицијата, во која досега се уапсени пет лица, а меѓу нив има и некои имиња познати на јавноста, известуваат во средата локалните медиуми.

Според хрватските медиуми, приведен е и генералниот директор на јавниот сервис на ХРТ, Казимир Бачиќ. Сѐ уште трае претресот на неговата куќа, се додава во медиумските извештаи.

Реклама

Апсењата се поврзани со сомневања за кривични дела извршени за време на поранешната градска администрација во Загреб, на крајот на минатата година и во првата половина на оваа година.

Реклама