(Видео) Буш: Инвазијата на Ирак беше неоправдана… грешка, мислев на инвазијата на Украина

Поранешниот американски претседател Џорџ Буш ја нарече инвазијата на Ирак брутална и неоправдана, а потоа се поправи велејќи дека всушност мислел на руската инвазија на Украина. Грешката се случи вчера за време на говорот во Далас во кој Буш ја критикуваше руската политика.

„Резултатот (на таквиот систем во Русија) е недостатокот на контрола и рамнотежа, што му овозможи на еден човек да изврши целосно неоправдана и брутална инвазија на Ирак“, рече Буш, а потоа одмавна со главата и се поправи: „Мислам, Украина“.

Реклама

Потоа се пошегува дека годините очигледно си го прават своето, што ја насмеа публиката.

 

Реклама