(Видео) Бектеши ја поправи новинарката од Тирана која му се обрати со ‘македонски министер: „Извинете, јас не сум Македонец, јас сум Албанец“

При посетата на Албанија на македонскиот министерот за економија Крешник Бектеши новинарка му се обрати со зборовите „македонски министер“, по што тој веднаш реагирал и ѝ одговорил.

Новинарката: „Имав прашање до македонскиот министер“.

Google search engine

Бектеши: „Извинете, јас сум министер на Cеверна Македонија, не сум Македонец, јас сум Албанец“.

Ова е втор скандал од неговата посета на Албанија, откако вчера беше пречекан само со албански знамиња и без македонско знаме.