Вагнер најави одмазда: Веќе сме на пат, чекајте не (Видео)

Русите тврдат дека рускиот шеф на платеничката група, Пригожин загинал синоќа во приватен авион во близина на Москва, точно два месеци по неговиот неуспешен бунт против руското воено раководство.

Каналот на Телеграм „Греј зона“, кој е поврзан со платеничката војска на Пригожин, Вагнер, тврди дека авионот бил намерно соборен. Дека загинал беше објавено и на каналот на Телеграм поврзан со Вагнер.

Google search engine

„Но, и во пеколот ќе биде најдобар. Слава на Русија!“, се додава мрежата што Пригожин обично ја користел за споделување видеа.

По неговата смрт, прашањето е што ќе прави сега Вагнер. На Телеграм каналите и социјалните мрежи е објавено видео во кое се најавува одмазда.

„Многу се зборува за тоа што ќе направи Вагнер во оваа ситуација. Ќе кажеме едно. Веќе сме на пат. Чекајте не“.

Но, аналитичар на Би-би-си накратко коментира дека без Пригожин, Вагнер во сегашната форма е завршен.