Унгарските цариници не можеа да (по)веруваат кога ја отворија торбата на сопругата на поранешниот украински политичар (фото)

Украинските медиуми објавија дека сопругата на поранешниот украински пратеник Ихор Котвицки се обидела да пренесе 28 милиони долари и 1,3 милиони евра во кеси од Украина преку граничниот премиен, Закарпатје, пишува Слободна Далмација .

Меѓутоа, унгарските граничари ја запреле, ги нашле парите и ја принудиле да пријави.

Google search engine

Унгарците не објавија детали како заврши овој случај, но не пропуштија да објават ретко видена фотографија.