УБИЕЦОТ НА ВУКОТИЌ ИМАЛ СОВРШЕНА ЛОГИСТИКА! Приватен детектив откри кој се крие зад ликвидациите: ВАКВИ УБИЈЦИ НЕ РАБОТАТ ЗА СИТЕ

Угљеша Гргур, приватен детектив, истакна дека Јован Вукотиќ бил убиен од професионален убиец, кој имал совршена логистика.

Само професионален убиец може да изврши такво злосторство што ќе ја убие само целта, а другите околу него да останат неповредени.

Google search engine

– Само професионалец можеше да го направи тоа на ваков професионален начин. За нив се знае многу малку, не се појавуваат многу во јавноста. Можат да дојдат од страна и веднаш да ја напуштат државата. Може да бидат и припадници на специјални единици, а често не знаеме кои се, што се, ниту како ги кријат трагите – вели приватниот детектив.

Професионален убиец се ослободува од оружјето со кое го извршил убиството.

– Тоа се луѓе кои се грижат за секој дел од своето однесување и никој не може да знае дека тоа е она што го прават. Тоа не се мали пари што ги заработуваат – вели Гргур.

Тој рече дека убијците најчесто се најмуваат од криминалните кланови.

– Тие избираат млади момци кои се грижат за себе. Оние кои се аматери и не знаат да го направат делото и по правило секогаш ги фаќаат. Вистина е дека професионалните убијци често биле учесници во војна. Сега за тоа се регрутираат и млади луѓе, но тие работат за многу помала сума од професионалци. Имаше и случаи кога самиот клиент потоа ги убиваше – вели Гргур.

Поставувањето експлозив не е гаранција дека атентатот ќе биде изведен правилно.

– Тешко е да се открие професионален убиец, имаат одлична логистика, неверојатно е како тоа се случува. Целта се грижи за неговото движење, а најчесто убиецот му го носи некој близок. Платениците имаат работодавач и нема да работат за секого – вели Гргур.

Многумина паднаа на шифрирани телефони, истакнува Гргур.