УАПСЕН МЕНАЏЕРОТ НА ЈАЛА И БУБЕ! Полицијата упаднала во станот среде ноќ!

Уапсен менаџерот на Јала Брат и Џала Буба, Адмир Арнаутовиќ Шмрк. Имено, полициските службеници на Полициската управа на МУП на Кантонот Сараево, по наредба на Обвинителството на Босна и Херцеговина, во текот на претходната ноќ спровеле акција во која бил уапсен Адмир Арнаутовиќ, роден 1980 година во Сараево, додека Бил повикан оперативен претрес по А.М., роден 1985 година, со оглед дека не бил пронајден на адресата на живеење.

Исто така, приведен е и Ф.Г, член на Дирекцијата за координација на полициските органи на БиХ поради постоење основи на сомнение дека сторил кривично дело по член 237 од Кривичниот законик на БиХ (Повреда на доверливоста на постапка).

Google search engine

Врз основа на наредба на Судот на Босна и Херцеговина, извршени се претреси на три локации на подрачјето на кантонот Сараево, при што се пронајдени и привремено одземени предметите на кривични дела.

Уапсените се задржани во службените простории на Министерството за внатрешни работи на кантонот Сараево, а кривичната истрага ќе продолжи, а за негово лоцирање, пронаоѓање и апсење се трага по А.М.

Дознаваме дека токму Адмир Арнаутовиќ, во јавноста попознат како Шмрк, е поврзан со извршување на бројни кривични дела и Фахрудин Гачановиќ, актуелен вработен во ДКПТ, кој долги години работел како службеник во СИПА.

– Преземање планирани активности за расветлување и документирање на кривични дела од член 250 од Кривичниот законик на Босна и Херцеговина (организиран криминал) во врска со член 195 од истиот закон (неовластено прометување наркотични дроги), полициски службеници од Полициската управа. на МУП на кантонот Сараево, под директен надзор вршители на должност обвинители на Обвинителството на Босна и Херцеговина, во текот на изминатата ноќ, извршиле операција со цел пронаоѓање и лишување на лицата кои се поврзани со извршувањето на наведените кривични дела.