Триумф на десницата во Италија, Џорџа Мелони на пат да стане првата жена премиер во земјата

Привремените резултати покажаа дека десничарскиот блок треба да има убедливо мнозинство во двата дома на парламентот, што е потенцијална ретка шанса за политичка стабилност во Италија