Тајните служби во Русија ништо не оставаат на случајнот: 400 агенти реагирале на заштита на истекување на податоци

Рускиот претседател Владимир Путин денеска изјави дека минатата година во Русија е забележана активност на повеќе од 400 агенти на тајните служби.

Тој на седницата на Одборот на Федералната служба за безбедност (ФСБ) рече дека е важно и натаму да се подобри заштитата на доверливите податоци и да се спречи истекување на доверливи воени и податоци за најновите технологии и истражувања на истражувачки центри и компании, јави агенцијата ТАСС.

Google search engine

– Ако разбирате, заштитата е многу важна за нас, рече Путин