СЗО објави ново упатство за маските (ВИДЕО)

Светската здравствена организација (СЗО) на денешните објавени совети наведе дека граѓаните кои живеат во области каде е раширен коронавирусот треба да носат заштитни маски во продавници, на работните места и училиштата, доколку не постои соодветна вентилација.

Во новите упатства, СЗО наведува дека здравствените работници можат да носат маски од типот N95, кога се грижат за лица заболени со коронавирус, но предупредуваат дека единствената докажана заштита е кога ќе ја применат постапката за генерирање аеросоли, пренесува Ројтерс.

Google search engine