СТУДЕНТКА ОД СРБИЈА ЦЕЛОСНО ЗБУНЕТА ВО ГЕРМАНИЈА: Работела како касиерка, добила пресметка за плата и ништо не и е јасно! Каде се парите?

Јас сум студент и ова ми е само втора плата, а подобро ни тој бонус од 300 евра да не ми го дадоа затоа што до сега немам земено ниту денар, а веќе ми го украдоа данокот, се пожалила на мрежите.

Студентка од Србија, која студира во Германија, заедно со студиите работи и како касиерка, а сега на домашна адреса ја добила овогодинешната пресметка од август, на која пишува колку пари и биле исплатени.

Google search engine

Но, проблемот е што таа вели дека ништо не и е јасно бидејќи и недостигаат пари.

„Драги луѓе, може ли некој да ми ја протолкува оваа уплатница. Па јас работам минијоб во Оби на каса. Ова е платата за август, каде што требаше да стигне бонус од 300 евра. Работев 35 часа, ме платија 10,45 на час евра.Тоа треба да биде 365,75…“, напиша таа и додаде:

kasirka, plata

„На мојата сметка пристигнаа 277 евра, а како уплатница добив 3 хартии на кои апсолутно ништо не ми е јасно. Во Оби ми рекоа дека е данок?! Како може да има данок на миниџоб. Благодарам однапред “, праша таа во една од групите на Фејсбук кои ги собираат нашите луѓе кои живеат и работат во Германија со децении.

Веднаш почнаа да пристигнуваат различни коментари за објаснување…

kasirka, plata

kasirka, plata

kasirka, plata

kasirka, plata

kasirka, plata

kasirka, plata