СТРАШНО! Планирал да ги убие другарите во училишниот двор, но се откажал бидејќи се плашел дека ќе побегнат на отворено НОВИ ДЕТАЛИ

Момчето (13) од ОУ „Владислав Рибникар“ повеќе од еден месец ковало крвав план и список да ги убие другарите, а за тоа време се дружел со другарите, си играл и се дружел како се. беше нормално.

Момчето, да потсетиме, својата крвава гозба ја постигна на 3 мај, кога во училиштето во кое учеше уби осуммина свои другари и чувар Драган В.(51), а рани шестмина и наставникот по историја Т.С.(54). . Меѓутоа, според зборовите на началникот на белградската полиција Веселин Милиќ, кој истиот ден го обелодени планот на лудото момче и неговата листа за убиства, тој сакал да ги убие еден месец порано во училишниот двор.

Google search engine

– Момчето во полиција изјавило дека пред извесно време планирал да направи нешто слично на училишното игралиште, но потоа се откажал од таа идеја – рекол началникот Милиќ.

Извори тврдат дека момчето се откажало од првичната идеја бидејќи сметало дека не размислил сè и дека тоа може да биде „пропуштена шанса“.

-Беа на отворено, мислеше дека најверојатно ќе избегаат ако го извади оружјето и дека исходот нема да биде како што сака. Затоа направи прецизен список со имињата на неговите пријатели, а потоа мапа како во некоја видео игра – вели изворот на Курир и додава:

– Ја следел шемата на влегување и излегување од училиштето, како и распоредот на училницата и почнал да убива според неа, но не сметал на отпорот на чуварот и наставникот, како и на учениците на должност, кој му застана на патот.

Според нашиот извор, како и родителите и децата кои се дружеле со излуденото момче, тој во тој месец најнормално се дружел со нив додека го правел планот, одел на родендени, прослави, па дури и екскурзија која беше во април.

– Час 7/2 минатиот месец отидоа заедно на екскурзија и впечатоците беа прекрасни. Сите се забавуваа, се дружеа, играа, а ова момче со нив. Има и фотографии од екскурзијата, со него на нив – ни вели изворот.

K.K., Vračar

Како што дополнително ни објаснува, особено застрашувачки е фактот што е толку пресметан и ладнокрвен што еден месец ги гледал тие деца во очи знаејќи дека порано или подоцна ќе ги убие. Додека планирал да го изврши масакрот, разговарал со сите свои идни жртви и се забавувал, а тие деца немале поим што му паѓа на ум:

– Со некои деца се дружеше повеќе, некои помалку, но сите завршија на неговата листа за убиства. Со некои од децата што ги убил, делел и училишна клупа, ужина… Страшно.

Имено, како што објаснуваат нашите извори, кога во април отишле на екскурзија, тој седел сам, а на враќање сите заедно седеле и уживале. Само неколку дена по екскурзијата, а три по 1 мај, кој исто така го поминал со соучениците, момчето го реализирало својот крвав план.

Го пребарувал Кривичниот законик на Гугл

Да потсетиме, масакрот на кој Србија не памети се случи на 3 мај, првиот работен ден по празникот.

– Тој го избра токму тој ден, бидејќи неговиот клас имаше час по историја во првата училница до влезот на училиштето, а во училницата до неа имаше уште еден клас, во кој имаше и мети – се присетува изворот и додава. дека момчето било за време на планирањето на злосторството, што го признав, на интернет го пребарав Кривичниот законик на Србија и на која возраст одите во затвор.

– Бидејќи во јули наполни 14 години, а наскоро следува одмор, немаше време да чека. Затоа тој одбра да изврши крвопролевање токму сега – затоа што знаеше дека нема да оди во затвор – потсетува изворот.