Срушен најголемиот мит за млекото: Тоа е лага во која верувате цел живот!

Докторот Каран Раџ го сруши митот за млекото на социјалната мрежата ТикТок.

Имено, тој тврди дека консумирањето млеко нема апсолутно никаква врска со зајакнувањето на коските.

Google search engine

Напомена дека по периодот на доење, човекот веќе не може така лесно да ја свари лактозата која е полна со млеко.

Без лактоза, телото е тешко да апсорбира големи количини од неа. Поради прекумерното консумирање млеко, возрасните може да страдаат од надуеност и дијареа, а никогаш нема да ги зајакнат коските, изјави Раџ.

Дефинитивно е дека нема да ги зацврстите коските на тој начин, нема шанси. Лага е во која сте верувале цел живот, заклучил тој.