Специјалци сузбија криминална група во Скопје, има уапсени и заплена

Неуниформирани полицајци, специјалци и оперативци спроведоа акција, во која се упасени повеќе членови на криминална група во Скопје, дознава „Макфакс“. Според првичните информации, запленета е голема количина на дрога. Се делувало според прехтодни оперативни сознанија, а членовите кои завршија со лисици долго време биле следни.

„Макфакс“ побара детали од МВР, но оттаму велат дека не можат да споделат информации бидејќи акцијата е во тек. За заплената и бројот на уапсени лица ќе се изјаснат утре.

Google search engine

Акцијата беше на улицата „Скупи“.