Совети од сексолог кои го продолжуваат оргазмот: Дали сте слушнале за позата мачка?

Оргазмот кај жените и денес се смета за нешто што не е во целост дефинирано, но сексолозите се потрудиле да најдат начин тие да траат подолго и да бидат прилично интензивни.

Многу мажи, а и жени, докрај не уживаат во сексуалниот однос. Им треба доста време за да сфатат што најмногу им одговара во сексот, односно што може лесно да ги донесе до врвот.

Google search engine

Меѓутоа, сексолозите нашле решение како да го решат тој проблем и нашле нова поза. Се работи за поза која личи на – положба на мачка, која е верзија на мисионерската поза и која добро го стимулира клиторисот.

Оваа поза сексолозите ја опишале така што таа треба да почне во мисионерска поза, за да дојде до пенетрација, после што партнерот останува потпрен на дланките. Потоа потребно е да се спушти кон телото на девојката, потпирајќи се на колената и подлактиците, а во исто време да биде многу блиску до телото на жената, за да го стимулира клиторисот.

Препораката во оваа поза е да не се користи ако се работи за груб секс, туку исклучиво во оној кој би траел подолго, кој е понежен – оргазмот тогаш се постигнува поспоро, но е многу интензивен.