Снимен македонски граничар како бара мито?! Објавено видео на социјалните мрежи

На социјалните мрежи се појави видео за кое се тврди дека е снимено во декември минатата година. Според податоците објавени со видеото наводно македонски граничар бара и добива мито од грчки државјанин.

Скопски полицаец бара „подарок“ за да ги пушти патниците да ја преминат границата, стои во описот на видеото.

Google search engine

Нема никаква потврда дека се работи за македонски царинарник, освен тврдењето на оној кој го снимил видеото.