Слави Трифонов: Бугарија ќе биде секогаш емотивно поврзана со Русија. Русите дадоа голема жртва за нас!

Кога, тогаш, ова е одговорот на лидерот на Има таков народ, Слави Трифонов на прашањето дали ќе биде премиер доколку ИТН победи на изборите.

Не влегов во овој политички проект бидејќи имав неверојатна желба да станам политичар. Тргнав да го сторам тоа затоа што целиот политички систем одби да го признае мислењето на 3,5 милиони Бугари кои гласаа на легитимен референдум. Сакам таа работа, која е логична, морална и законска, да биде прифатена и почитувана, додаде тој.

Google search engine

Слави Трифонов е категоричен дека она што го стори партијата ГЕРБ мора да се избрише со сите законски средства:

Тоа нешто ќе биде отстрането, бидејќи тоа е логичен нормален пат на нормална земја членка на Европската унија.

Според неговите зборови, БСП или бугарските социјалисти, се најслабата опозиција без заби во последните 30 години: Лево – десно тие одамна станаа бледи.

Во врска со надворешната политика на Бугарија, тој изјави:

Бугарија секогаш ќе биде емотивно поврзана со Русија поради жртвата што таа ја даде за нас. Сега ситуацијата е поинаква. Потегот на бугарскиот народ да стане членка на Европа и НАТО пред неколку години беше правилен, затоа мора да бидеме лојални партнери на овие две организации. Конечно, треба да имате врска во која нема две нозе, едната да зачекори на едно место, другата на друго место. Кога партнерот е предвидлив, ќе можете да му верувате. Треба да бидете принципиелни, доследни, лојални.

Слави Трифонов е категоричен дека треба да се опкружувате со силни луѓе со квалитети, а не со оние кои ве слушаат без негодување:

Историјата го покажува тоа. Паметен човек собира силни и способни луѓе околу себе, а не оние кои го слушаат и прават што вели тој. Тоаа секогаш ќе доведе до неуспех. Јас имам среќа да комуницирам со луѓе со кои гледаме во иста насока. Јас не донесувам независни одлуки, барам совет, мислење.