СКОПЈЕ: Неверојатни 827 мг/м3 ПМ10 измерени во воздухот

о вчерашните бројки, денес нивото на ПМ 10 честички присутно во воздухот е неверојатно високо.

Имено, во Маџар Маало конкретно синоќа беа измерени 614 микрограми на м/3, додека во Автокоманда се измерени 827.

Google search engine

Нешто помала активност на ПМ 10 честички има во другите градови.

Граѓаните реагираа на социјалните мрежи и бараа надлежните да преземат итни мерки за намалување на аерозагадувањето. Ваквата загаденост може да биде и опасна по здравјето на луѓето.

 

 

ПретходнаНа место каде што има зеленило се планира изградба на зграда од осум ката
СледнаПоранешниот објект „Матично” ќе се реконструира и ќе прерасне во Младински центар