СКАНДАЛ НА СВАДБА ВО ЧАЧАК: Драги гости, земете си ги подароците и одете! Младоженецот ја откри ВИСТИНАТА за кумот и невестата, па настана ХАОС!

Настаните од свадбите кои се гледаат само на филмови, ќе одбележат барем една прослава во градот Морава и неговата околина. Со години во Чачак се раскажува како невестата побегнала од свадбата за тапанарот од бендот кој ги забавувал гостите. Се сеќава како гром удрил во ресторанот во кој се одржувала веселбата и ги растерала свадбарите, како полицијата морала да ги раздвои скараните пријатели и притоа привела триесетина лица…

Но, еден настан кој може да се класифицира под насловот „Неверојатно“, секако ќе остане запаметен, кога младоженецот ги нашол својата невеста и кумот во многу интимна врска на свадбената веселба. Вознемирен младоженец им се обратил на своите сватови во еден од рестораните во Чачан.

Google search engine

– Драги гости, ве молиме вратете ги подароците и одете дома. Затоа што невестата побегна од свадба, а за кумот, кој штотуку не омажи!

– Свадбата помина според планот. Свадбата заврши. Невестата отиде во својата соба да се пресоблече. Бидејќи не била долга, младоженецот отишол да ја бара. Кога ја отвори вратата од собата, имаше што да види. Неговиот избран кум лежеше со сопругата на креветот. Беа, во најмала рака, многу блиски – изјавил тогаш еден од гостите на неуспешната свадба.

– Младоженецот потоа ги исфрли двајцата од ресторанот, а потоа се обрати на свадбената веселба и ги замоли да си одат дома… Така заврши прославата… Несреќните домаќини мораа да ги платат сите трошоци во ресторанот, иако вечерата не беше не беше ни послужена…

Со чудење, без зборови, гостите се собраа и го оставија овој Чачанец да тагува за својот животен избраник.

Често се случува свадбарите да се скараат, најмногу поради музика. Најжестоката тепачка се случила кога биле приведени дури триесет лица, меѓу кои десет жени. Не е редок случајот поради прекумерно пијанство младоженецот да не го чека крајот на веселбата со свадбената веселба, а во последно време тоа се случува и со невестите…