СИТЕ ШТО ГО ГЛЕДААТ ОВА ВИДЕО СЕ ЗДРВЕНИ КОГА ЌЕ ВИДАТ ШТО ИМА ЗАД ЖЕНАТА: За дел од секундата се појавува вистински хорор

Аргентинка која снима видео на TikTok во шумата тврди дека на камерата фатила „дух“ со црвена качулка.

Глетка која потсетува на морничавата фигура од култниот хорор филм „Don’t Look Now“ од 70-тите одеше директно кон стрмната карпа, но кога Химена отиде да ја најде, не најде никого.

Google search engine

Жената снимала видео за природната убавина на Барилоче кога се појавила морничава фигура.

– Иако живеам овде повеќе од пет години, ова е едно од најубавите места што ги познавам – рече таа додека зад неа за момент се виде „Црвенкапа“.

Таа го објави видеото со натпис „матрична грешка? и ги праша следбениците дали некој друг го видел. Брзо стана вирална и собра повеќе од 6,7 милиони прегледи. Таа подоцна објави видео забавено, кое исто така стана хит.

@jmenaconjota Fallo en la matrix? #paranormal #experienciasenlamontaña #bariloche #fallosenlarealidad #fallorealidad #falloenlamatrix ♬ sonido original – jmena con jota

Химена објаснила дека во тој дел од шумата немало никој друг освен неа и нејзините пријатели. Во друго видео таа ја покажа патеката по која чекори, посочувајќи дека во насоката што се движи „духот“ има само пропаст.

Потоа напишала како шумата е магична и како се појавила „личност од друга димензија“.

Меѓу коментарите имаше и шеги, но и навидум мртви сериозни.

– Таа може да биде чувар на шума или нагуал. Тие се заштитници или души кои страдаат оставени зад себе – напиша едно лице, мислејќи на митолошките духови во шумата кои ја менуваат формата.

@jmenaconjota Respuesta a @Investigación Portal ♬ sonido original – jmena con jota

– Тоа беше Црвенкапа што одеше да ја види баба и – се пошегува некој.

Секако, имаше и многумина кои едноставно помислија дека другиот што се движел таму поминал зад себе.