Симптоми кои не смеете да ги игнорирате!

Брзата лекарска помош може да спречи смрт поради инфаркт и затоа треба да ги знаете симптомите на ударот.

Google search engine

Срцевиот удар настанува поради блокиран доток на крв во срцето и може да има смртен исход.

Брзата лекарска помош може да спречи смрт поради инфаркт и затоа треба да ги знаете симптомите на ударот. Меѓу нив се мачнина, потење, па дури и напад на кашлица, но особено треба да обрнете внимание на болката која се шири по должина на раката.

Во која рака се јавува болка пред инфарктот? Најчесто тоа е левата рака, но лекарите велат дека ниту болката во десната рака не треба да се игнорира. Исто така, болката која се шири по должина на вратот и долната вилица е симптом за предупредување.