“ШКАЉАРЦИТЕ” ДОБИЈА НОВ БОС! Планира крвава ОДМАЗДА на кавачкиот клан

По убиството на Јован Вукотиќ во Турција, неговиот четири години постар брат Игор ја зазеде лидерската позиција во „Шкаљарскиот клан“.

Бидејќи десет години е во бегство, а Интерпол го бара со црвена потерница, Игор сплете мрежа на соработници, видливи оперативци, составени од негови луѓе од доверба, а освен што ја организираше трговијата со наркотици за кланот, тој е ангажиран во планирање крвава одмазда против „кавачкиот клан“ и нивниот шеф Звицер, кој од завчера и официјално е посочен како нарачател на убиството на Јован.

Google search engine

Добро се крие

Оние кои добро го познаваат велат дека кај Игор Вукотиќ буквално се разбудил ѕвер и дека тој не е ни како човекот што бил за време на животот на неговиот брат Јован, кој бил роден водач. Пред тоа, голем удар за Игор беше ликвидацијата на неговиот имењак Дедовиќ, кој беше убиен во јануари 2020 година заедно со Стеван Стаматовиќ во ресторан во Атина, пред очите на нивните сопруги и деца.

Igor Vukotić

– На Игор му беше зададен удар од кој тешко може да се опорави. Тој потона кога неговиот Јован беше убиен во Истанбул, но потоа реши да го мобилизира секој атом сила од петиците и да биде глава на семејството и главна потпора за бремената сопруга на Јован, Маша и нивната ќерка, пред чии очи беше убиен. како и синовите на Јован од првиот брак, а потоа да ги преземе работите на кланот и сето она што Јован го правел.

Бидејќи тесен круг луѓе знае каде се крие Игор Вукотиќ, тој мораше да назначи оперативци кои ќе организираат работни места за него и „измамниците“ – вели изворот.

Овие тврдења добиваат сила кога ќе се земе предвид фактот дека „Шкалјарскиот клан“ е значително ослабен во последните месеци со ликвидации на високи членови – Милиќ Миња Шаковиќ и Горан Влаовиќ Гор.

Осуден во Бразил

Локацијата на Игор Вукотиќ не се знае десет години, но се сомнева дека и тој во моментот на атентатот на Јован Вукотиќ бил во Турција, каде што се засолнил по убиството. Игор неколку пати избегал од убиство, последен пат во 2016 година, кога по експлозијата на бомба што била поставена на неговиот автомобил, побегнал неповреден.

Тој со години е во бегство, а по него е распишана потерница од Интерпол поради сомневање дека организирал неколку ликвидации во Црна Гора. Нему му се судеше за обид за убиство на браќата на Саша Дукиќ во 2017 година, но беше ослободен кога Дукиќ рече дека Игор нема причина да го убие. Игор Вукотиќ е под истрага и за обид за убиство на двајцата „каубојци“ Милош Радоњиќ и Војин Ступар.

Тој бил поврзан со шверц на наркотици, пред се кокаин, од Латинска Америка во Западна Европа, а бил осуден во Бразил.

„Шкаљарски клан“, кој сега го води Вукотиќ, наводно соработува со пет организирани криминални групи од Црна Гора и регионот. Во Србија соработуваат со групата на Филип Кораќ, за кој се вели дека е десна рака на Лука Бојовиќ, кој издржува затворска казна во Шпанија, пишува Република.

Јован Вукотиќ беше погребан на гробиштата Чево кај Цетиње во Црна Гора, во домот на предците на Вукотиќ, покрај неговиот татко Веселин, которски ресторан, кој беше убиен во 2019 година во безмилосната војна на клановите Шкалјар и Кавачки, во која загинаа повеќе од 50 живее досега. Иако во бегство, Игор го објави својот некролог кога го загуби татко му, но и сега кога беше убиен неговиот брат.

Тој со емотивна порака се прости од својот татко, како и неговиот помал брат: „Морам да се збогувам со тебе за последен пат на овој начин, татко мој, надеж моја, мој добротвор, мој херој! Запомни дека никој не може раздели не секогаш!Почивај во мир со твоите браќа!Нека ти е вечна слава и ти благодарам!Твојот син Игор бескрајно те сака.

Поздравувајќи се со својот брат, Игор испрати одмаздничка порака, цитирајќи го „Планински венец“:

– Чие рамно, херојско гнездо, и крвава човечка кланица, колку војски се сетивте, колку мајки измачевте… Непријателот го броиме мртов после вас, никогаш не можевме да се договориме за бројката, колку ги има.