Шешељ: Сите докази водат до британската разузнавачка служба!? Не е едноставно да се убие Вучиќ, не смее по истиот пат да си оди дома…

Лидерот на српските радикалите Воислав Шешељ гостувајќи во утринската програма на ТВ Пинк се осврна на информацијата дека се подготвува атентат врз претседателот на Србија, Александар Вучиќ.

Очигледно е дека сите работи се добро испланирани, организаторите се под заштита на странски разузнавачки служби. Моите набљудувања не водат до британската разузнавачка служба МИ6 – рече Шешељ.

Реклама

Тој се присети и на периодот кога ковале план за негово заминување во Хаг.

Дознав дека во Белград пристигнала поголема група на припадници на САС, специјална единица на британската армија, биле сместени во вила на Дедиње, а планот им бил да не одведат мене и Јовица Станишиќ во Хаг, а имале план. да ги убие Френки и Легија, рече Шешељ.

Не е едноставно ниту да се убие Вучиќ – рече Шешељ.

Шешељ истакна дека на Вучиќ ми прилега да не паничи, да ги зајакне безбедносните мерки за себе и за семејството.

Мора да внимава да не оди по истиот пат од дома до работа… Ретко го гледам, немам можност да му кажам што мислам – истакна Шешељ.

Лидерот на радикалите повтори дека зад целиот овој план стои Мило Ѓукановиќ, а епилогот допрва ќе се знае.

Според Воислав Шешељ, полициските истражни дејствија мора да го покажат резултатот, а обвинителот да покрене постапка.

Реклама