Се разгледува програмата за задолжителна имунизација

Ќе се разгледува програмата за задолжителна имунизација.

На денешната владина седница пред министрите ќе се најде предлог – програмата за задолжителна имунизација на населението за 2022 година.

Реклама

Програмата е на предлог на Министерството за здравство.

Се работи за редовна програма за имунизација на новороденчиња и училишни деца.

Во тек е  и состанок на Комисијата за заразни болести која, на која се  расправа
за намалување на деновите за изолација кај асимтоматските случаи од 10 на 7 дена, но и за  евентуални нови мерки. Тема е и забрзаното ширење на сојот омикрон.

Реклама