Самсунг и Дискавери објавиле документарец снимен со камерата на Galaxy S21 Ultra

Самсунг се здружи со Дискавери и заедно снимиле краток документарен филм за тигрите.

Станува збор документарецот под името “Eye To Eye With a Tiger”, кој е снимен со смартфонот Galaxy S21 Ultra. Документарецот го снима фотографотЈашаса Нарајага за време на неговата посета наНационалниот парк Рантамбора со цел да го сними преубавото, но загрозено животно, тигарот.

Google search engine

 

Проектот е со добра цел, а тоа е да се подигне свеста за уништувањето на шумите, ловокрадството и прекумерното ловење на плен односно тигрите при што нивната популација се намалува.

Проектот ќе го поддржи и Project Conserving Acres for Tigers, зад кој стојат WWF и Discovery. Моментално постои заштитен простор за тигри во Индија, Бутана и Русија.

 

На Нарајагаму се придружил и режисерот Викрам Синх, а тие правеле фотографии и снимале видеа во паркот користејќи ја камерата на смартфонот Galaxy S21 Ultra.

 

“Со моќта на снимањето и убавината на овие животни ќе им помогнеме на луѓето да ги доживеат тигрите на посебен начин. Фотографиите и видеата од тигрите во дивина можат да помогнат во едукација и поврзување со глобалната публика. Мора заедно да работиме за да направиме промени и да ја осигураме иднината на овие големи мачки”, рекол Синх.