РУСКИТЕ СПЕЦИЈАЛЦИ СПРЕЧИЈА КРВОПРОЛЕВАЊЕ: Уапсени 16 украински екстремисти, имале пеколни планови

Руската Федерална служба за безбедност (ФСБ) објави дека биле приведени 16 припадници на украинската младинска радикална заедница М.К.У. кои подготвувале експлозии и вооружени напади.

Според најавите од службата, шефот на М.К.У. Украинецот Јегор Краснов ги координираше активностите на групата во Русија.

Google search engine

Регрутирањето на нови членови се вршеше етапно. На почетокот, тој предложи да остават екстремистички натписи на зградите, а подоцна тие извршија тешки злосторства, како што се тепање бездомници.

Планот беше да се нападнат граѓаните, припадниците на полициските сили, да се палат и креваат во воздух зградите на власта.

Специјалните единици на ФСБ пронајдоа заканувачки пораки полни со екстремистички закани.