Рибари ја извлекле мрежата и се разбегале кога виделе што има внатре: Еден од нив дошол и снимил се! (ВИДЕО)

Рибарите наидоа на неочекуван плен, а тоа беше риба што тие, а веројатно и никој друг, никогаш не ја видел.

Рибата има дури и крилја, а изгледа како да „испаднала“ од хорор филм.

Google search engine

Видеото кое беше споделено на мрежите ги запрепасти сите што го погледнаа, а сигурно дека нема да останете рамнодушни.

<p>Riba čak ima i nešto nalim krilima, a izgleda kao da je "ispala" iz horor filma</p>
<p>Riba čak ima i nešto nalim krilima, a izgleda kao da je "ispala" iz horor filma</p>
<p>Riba čak ima i nešto nalim krilima, a izgleda kao da je "ispala" iz horor filma</p>

Населението на Тајланд полага големи надежи на риболовот, особено кога станува збор за храна и трговија, а изобилството на риби и разновидноста на морскиот свет им ја даваат оваа можност.

Меѓутоа, сега се случила неочекувана ситуација, кога рибар кој секојдневно ја полни својата мрежа со риби од водите на Тајланд, имал необичен улов.

Тој рече: “Ова е прв пат да видам нешто вакво. Ја фатив во мојата рибарска мрежа и изгледаше поинаку од другите риби што обично ги ловам за продажба”.

Рибарите го нарекле својот улов „Фреди Кругер“ бидејќи рибата изгледа како нешто од хорор филм.