РАЦЕТЕ НА ТЕЛОТО НА ИСЧЕЗНАТИОТ ПОШТАР БЕЛЕ ВРЗАНИ ОД ПРЕДНА СТРАНА: Морничави детали од истрагата во Црна Гора

Телото на Милош Стаматовиќ, државјанин на Даниловград, е пронајдено со врзани раце на брегот на реката Морача во населбата Ботун.

Ова го потврдија од порталот „Прес“ од Полициската управа и Поштата на Црна Гора.

Google search engine

Телото кое први го забележале мештаните во водата, денеска нешто по 10:00 часот го пронашле, по што била извршена идентификација.

Инспекторите во соработка со надлежниот обвинител преземаат бројни мерки и дејствија за расветлување на овој смртен случај.

Стаматовиќ бил вработен во Поштата на Црна Гора и во моментот на неговото исчезнување носел околу 15.000 евра кои требало да им бидат поделени на пензионерите.

Набргу по исчезнувањето било пронајдено возилото во кое младиот човек превезувал пари. Во возилото биле пронајдени меѓу 2.000 и 3.000 евра, додека остатокот од парите активно се бара.

Забележано е дека рацете на телото на младиот човек се врзани од напред, а тоа е факт или детал што укажува на можноста смртта да настапила насилно, односно можно е да се работи за убиство, за кое полицијата проверуваат.

Настанот се верификува во два правци и засега е рано и неблагодарно да се каже што точно се случило.

Наредена е обдукција и треба да се утврди како настапила смртта.

„Има одредена серија индиции, до кои полицијата дојде на лице место. Автомобилот е пронајден, се прибираат информации и се расчистуваат околностите за исчезнувањето на жртвата со крајна цел да се утврди дали смртта настанала како последица на насилство или нешто друго“, изјави извор од полицијата.

Засега поради низа непознати, полицијата случајот го третира како смрт што треба да се истражи со оглед на фактот дека телото е пронајдено со врзани раце.

Обвинителката на Вишото обвинителство во Подгорица, Ана Радовиќ, соработува со полицијата.

По неговото исчезнување, некои негови колеги – поштари – го барале Стаматовиќ низводно во неделата покрај коритото на реката Морача.

За претресот биле ангажирани чамци, а заедно со колегите од Поштата, заедно со полицајци, Милош го барале и неговите сограѓани од Даниловград.

Да потсетиме, Милош Стаматовиќ (25), државјанин на Даниловград, кој работел како поштар во Подгорица, исчезнал во саботата на 17 декември околу 06:30 часот на територијата на главниот град.

Неговиот автомобил бил пронајден во Ботун, недалеку од коритото на реката Морача.

На терен излегол со 15.000 евра, сума што требало да ја подели во пензиски надоместоци. На социјалните мрежи веднаш беше споделен апел за помош во потрагата по Стаматовиќ.

Полициската управа соопшти дека исчезнувањето на Стаматовиќ го пријавиле неговите колеги откако тој не се вратил да ја заврши смената.